Versla voortaan al je collega’s met tafeltennis

Versla voortaan al je collega’s met tafeltennis

Van een hele dag in een kantoorstoel achter de computer zitten word je redelijk suf en energieloos. Het is daarom belangrijk om tussendoor even iets anders te doen. Wat is beter dan gezellig met je collega’s een potje tafeltennissen? Je bent in beweging en het creëert een extra band met je collega’s. Maar waarom precies tafeltennissen? En wat als je dit totaal niet kan? Hieronder zal op deze vragen antwoord worden gegeven. 

Elke organisatie een pingpongtafel

Elke organisatie zou een tafeltennistafel moeten hebben. Het heeft namelijk vele voordelen en zal de arbeidsproductiviteit en motivatie van de werknemers vergroten. Zo kan iedereen, maar dan ook echt iedereen, meedoen. Hoe oud je ook bent, hoe fit je ook bent, hoe onhandig je ook bent. Iedereen heeft het wel eens ooit gedaan en kan dus gezellig meedoen. En hoe lekker is het om nou net je baas te verslaan in pingpong. Een beetje competitiviteit is goed voor het moreel van het bedrijf toch? 

Daarnaast laat het je even alle stress van het werk vergeten. De vervelende klanten die je net hebt gesproken of de tegenvallers die je mogelijk gehad kan hebben zullen even vergeten worden terwijl je helemaal opgaat in het spel. Na het tafeltennissen zul je weer relaxter aan het werk beginnen. De volgende reden klinkt misschien wat raar, maar je slaat frustratie er makkelijk uit met pingpong. Hierdoor hoef je niet boos te worden op collega’s die dit misschien helemaal niet verdienen. Een pingpongbal kan de harde klap wel hebben!

Daarnaast vergt tafeltennis niet veel inspanning voor je gewrichten, botten en rug. Je hebt geen sportkleding nodig en maakt weinig kans op blessures. Ideaal dus om de pauze op het werk mee op te vullen. Tot slot verbetert het ook de oog-handcoördinatie. Je wordt er weer scherp van en het verbetert de reactietijd. Het wordt niet voor niets ook wel ‘sneltrein schakelen’ genoemd. 

Help, ik raak geen bal!

Kun je er echt helemaal niks van? Deze basistechnieken zullen je helpen om de volgende keer je collega’s te verbazen met je progressie. Ten eerste is de greep heel belangrijk. Zorg dat je het batje goed vast hebt. Daarnaast moet je zorgen voor een goede basishouding en stand van je voeten. Ben je rechtshandig? Zet dan je rechtervoet iets naar achter bij een forehand slag. Zo draai je open voor de forehand. Bij de backhand geldt het omgekeerde, maar dit hoeft iets minder geforceerd. Natuurlijk geldt voor linkshandigen het omgekeerde als voor rechtshandigen. 

Ook is de stand van je batje belangrijk. Bij aanvallende slagen is deze half gesloten tot dicht. Zorg dus bij smashes bijvoorbeeld dat je batje redelijk dicht staat, dus naar beneden gericht. Als je dit niet doet sla je het balletje hoogstwaarschijnlijk het kantoorpand uit. Bij verdedigende slagen halfopen tot open. Voor beginners is het vaak belangrijk om de bal zoveel mogelijk terug te brengen. Laat de tegenstander maar fouten maken. Hoe leuk is het als je de volgende keer die ene overmoedigde collega verslaat!